Mijn favorieten

Taxaties

Een mondelinge waardeindicatie van uw woning of bedrijfspand bieden wij u gratis aan. Bel gerust even op.

Een taxatierapport kan om diverse redenen nodig zijn: een aankoopoverweging, financiering, fiscale zaken. 

In ieder geval zorgt een van onze makelaars voor een zorgvuldige taxatie op basis van een goede onderbouwing. Vraag vrijblijvend een offerte aan.


U wilt een taxatie om dat u een woning gaat aankopen, c.q. heeft aangekocht?
U gaat uw hypotheek oversluiten?


Indien u voor een lening bij een geldinstelling komt wil deze zekerheid. Wij beoordelen graag uw financiele situatie maar tevens de waarde van het onderpand. 
Ook in gevallen van schenkingen en in geval van erfenissen zijn taxatierapporten veelal benodigd. Van de juiste waarde in het rapport hangt veel af. Een onjuiste taxatie kan in bepaalde gevallen zelfs fataal zijn. Daarom is tussenkomst van een registertaxateur noodzakelijk. 

Onze taxateur is beedigd en gecertificeerd registermakelaar en lid van de Nederlandse Vereniging van Makelaars NVM

Zij kennen als geen ander het belang van een zorgvuldige waardebepaling als basis voor het maken van een goede beslissing of een juiste verdeling.
Bovendien bent u verzekerd van een objectieve en vakbekwame taxateur wiens 
rapport geaccepteerd wordt door de geldverstrekkers.
 

Wat houdt het taxatierapport in?


Voordat het taxatierapport opgesteld wordt bezoekt de taxateur de woning.
Tevens worden een aantal aspecten beoordeeld of onderzocht. U moet dan denken aan bijvoorbeeld: de courantheid, de bouwkundige staat van de woning, milieugegevens, bodemgegevens, publiekrechtelijke / privaatrechtelijke aspecten, kadastrale gegevens en tenaamstelling, bestemming, omgevingsfactoren en de plaatselijke prijsontwikkeling van soortgelijke objecten. 

Bij appartementsrechten en lidmaatschapsrechten cooperatieve vereniging doet de taxateur onderzoek naar het bestaan van de belangrijkste periodieke en eenmalige bijdragen. In de regel zal de administrateur/bestuurder van de betreffende vereniging of recente (financiele) bescheiden van de vereniging als informatiebron dienen.

Al deze aspecten kunnen van belang zijn bij het vaststellen van de juiste waarde. In het taxatierapport vindt u de omschrijving van de woning en de bijzonderheden die de taxateur kan vermelden.

De meest voorkomende waardes die genoemd worden zijn:
Een onderhandse verkoopwaarde vrij van huur en gebruik: De prijs, die bij onderhandse verkoop bij aanbieding vrij van huur en gebruik en op de voor het onroerend goed meest geschikte wijze, na de beste voorbereiding, door de meest biedende gegadigde zou zijn besteed.

Een executiewaarde vrij van huur en gebruik:
De prijs, die bij gedwongen openbare verkoop volgens plaatselijk gebruik bij 
aanbieding vrij van huur en gebruik, door de meest biedende gegadigde zou zijn 
besteed.

Deze waardes worden bij het meefinancieren van een verbouwing bepaald voor en 
na verbouwing.
 

Offerte

Bel gerust voor een passende offerte voor uw woning met onderstaand telefoonnummer.
 

Waardebepaling, mondeling = gratis


Veelal vragen opdrachtgevers om een taxatie van hun huis. Meestal bedoelen zij echter dat zij gewoon mondeling willen vernemen wat hun huis waard is. 
Dat doen wij uiteraard graag vrijblijvend en gratis. Indien u echter iets op schrift wilt, dan is daar uiteraard een gepaste vergoeding voor verschuldigd.